Resultaten overzetactie 2017

Naar goede jaarlijkse gewoonte hebben wij, Natuurpunt Zuidranders in Edegem samen met buurtbewoners en logistieke steun van de gemeente, weer een groot aantal salamanders, bruine kikkers en padden veilig de straten overgezet op Kattenbroek en aan Arendsnest. De mooie resultaten van deze actie kunnen jullie zien in de volgende twee grafieken:

Arendsnest 2017

Kattenbroek 2017

We zijn dit jaar 986 dieren tegengekomen:
874 zijn levend naar de voortplantingspoelen gebracht, 112 dieren zijn gesneuveld onder de wielen van snelle auto's. Dat zijn jammer genoeg meer slachtoffers dan vorig jaar. Onze groep vrijwilligers is dit jaar echter ook gegroeid, dus misschien zijn er ook meer vaststellingen gebeurd. Vaste dagverantwoordelijken hebben weken lang na elkaar door weer en wind post gevat op de gevaarlijke oversteekplaatsen.
Michael heeft de resultaten dagelijks ingevoerd in het paddenportaal ( Arendsnest en Kattenbroek ).

Als je dan enkele weken later kikkerdril en paddensnoeren ziet liggen in al de Edegemse poeltjes ben je dankbaar en blij dat het ons weer gelukt is dit jaar. Wat een pluspunt voor de natuur. In oktober starten ook beheerswerken in Edegem. Wij hopen met eenvoudige ingrepen de weinige habitats voor de amfibieƫn in onze gemeente te verbeteren.

Wil jij volgend jaar ook graag meewerken aan de paddenactie in Edegem? Schrijf je dan meteen in!

Kris Vos, Natuurpunt

Paddenoverzetactie Edegem 2022

Resultaten vorige acties

Gewone pad
Mevrouw pad geeft meneer pad een lift naar de voortplantingspoel.
Natuurpunt logo